• Zaterdag 5 november 2022, Super Saturday.... Met 1 punt uit 4 wedstrijden is het zelfvertrouwen gedaald tot onder zeeniveau. Eens kijken naar de stand; Ahhhh, Nederhorst heeft slechts 3 punten. Een blik naar buiten; zon! \"Dit wordt onze dag!\"

    Na zwaar overleg op donderdag aan de bar hebben we unaniem besloten dat het roer om moet en er een nieuw tactisch plan moet komen. Zo gezegd, zo gedaan. De wedstrijd stond onder leiding van Richard Spoor, Nederhorst mag aftrappen. Direct was het zichtbaar; dit wordt inderdaad onze dag! ASV zat er lekker in, veel duels werden gewonnen en we kregen kans op kans. De eerste 10 minuten bleef doelpuntloos, maar na poging nummer 4 was het raak, 1-0! Helaas heb ik de volgorde van de doelpuntenmakers niet helemaal helder, maar de opsomming volgt. Kort hierna was het Jaïr die vanaf een meter of 18 prachtig raak schoot, 2-0! Een minuut of 10 later een hoge voorzet vanaf links, waait over de keeper en wordt met een flying-kick ingevlogen door Luc, 3-0! \"Wat gebeurt hier allemaal?\" hoorde ik voor de eerste keer die dag, maar zéker niet voor het laatst. Kort na de 3-0 volgde de 4-0. ASV miste hier en daar nog wat kansen, maar dat mocht de pret niet drukken, rust. Het was één grote chaos in de kleedkamer en iedereen was al klaar voor de derde helft (ook gewonnen overigens). Het was zelfs zo dat de scheidsrechter met broodjes kroket binnenkwam. STILTE!!!!! \"Terug in die wedstrijdfocus jongens!\".

    De tweede helft gaat weer van start. Met een strak ingestudeerde aftrap was het bijna 5-0 via Jordi Blokker, maar helaas. Later kwam het 5e doelpunt alsnog. Ditmaal via Jordi Souverijn, die overigens een fantastische pot speelde. Het dankbare camerawerk van Jori liet zien dat we behoorlijk wat kansen hebben gemist, maar hielp wel bij het schrijven van dit verslag. De 6-0 komt namelijk op naam van Luuk Hilhorst. Een mooie diepe bal van Jordi Blokker zette Luuk één-op-één en in dat geval heeft de keeper vaak niet veel kans. Vervolgens dacht Jeff zijn eerste goal te maken, maar de keeper pakte deze één-op-één knap. Even later een vrije trap, links bij de zijlijn op een meter of 30 van de goal. Natuurlijk een mooie kans voor een indraaiende bal van een rechtspoot, logisch. Ruben achter de bal, stijf linksen bulkend van zelfvertrouwen. Hij schiet 'm in één keer! De bal krult naar de eerste kruising..... GOAL, 7-0! Het schijnt dat de terreindienst deze keeper uit het doel heeft moeten tillen voordat de wedstrijd van het eerste kon starten. Later een mooie bal vanaf links, van de voeten van Max en perfect aangenomen door Luc Kloosterman waardoor hij zichzelf één-op-één zette, 8-0! Een zeldzame aanval van Nederhorst werd gestopt door de groene verdediging, maar de scheidrechter zag een strafschop. Deze werd benut en daarmee stond 8-1 op het scorebord. Als slotakkoord kwam good-old Stefan van Houten over rechts en gaf een mooie lage bal op Luc. Luc verschalkte de keeper, maar een verdediger bracht redding op de doellijn. Uit de rebound was daar dan tóch de eerste goal van Jeff! Hij bleef rustig en schoot de bal snoeihard, maar beheerst binnen. 9-1!

    Richard maakte een einde aan de lijdensweg van Nederhorst. We hadden nog een geweldige derde helft en wedstrijd van het eerste voor de boeg. Het was een groot feest en hopelijk kunnen we er volgende week bij Weesp een mooi vervolg aan geven.