• Opgewekt en een tikkeltje nerveus komen de Pupillen van de Week het ASV’ 65 terrein opgelopen. Vandaag is het zover!

    Het is ze al een paar keer uitgelegd wat ze gaan doen en wat ze kunnen verwachten. Maar toch, als het dan eenmaal echt zo ver is, is het toch wel een beetje spannend. Het is meteen indrukwekkend als ze naar de Bestuurskamer worden gebracht om Youri, de hoofdtrainer van ASV 1, bevlogen te horen praten over de team indeling en dat hij de sterke en zwakke punten van de tegenstanders benoemt. Meer dan elf geconcentreerde en gemotiveerde spelers luisteren aandachtig terwijl ze de pupillen een kadetje kaas en jus d’ orange aanbieden. Het is nu echt begonnen.

    Daarna volgt een intensieve warming up waarbij de pupillen hun talenten en uithoudingsvermogen tonen aan de begeleiders van het eerste. Ze worden gedold door enkele spelers van het eerste elftal, mogen schieten op het doel waar de keeper flink zijn best moet doen om hen niet te laten scoren en tot slot ontvangen ze enkele tips van de assistent-trainer.

    En dan is het bijna zover. Eigenlijk het moment waar ze al een paar keer over gedroomd hebben en verschillende keren hun gedachten over hebben laten gaan hoe ze het moeten gaan aanvliegen…

    Als de wedstrijd dan echt begint, dat is na de groepsfoto en tossen met de scheidsrechter, mogen de pupillen de aftrap op het grote veld nemen. Samen spelen ze over en passeren hierbij de tegenstanders. Ze rennen naar het doel van de tegenpartij en dan na een mooie voorzet van de ene pupil,  volgt een technisch mooie passeerbeweging van de andere pupil, wordt er tenslotte gescoord door ze. Prachtig, wat een teamwork! Applaus van de toeschouwers volgt. Onder luid gejuich verlaten de twee pupillen het veld om hun Pupil van de Week oorkonde en gesigneerde bal in ontvangst te nemen. ASV 1 kan nu echt met de wedstijd beginnen.  Wat was dit een mooie sportieve ervaring tussen jong en oud van ASV’65!