• Het was wellicht één van de koudste wedstrijddagen van het jaar, alleen weerhield dat het derde elftal er niet van de laatste pot van het jaar te spelen. Tijdens de warming up werd nog wel gediscussieerd of het verstandig was de wedstrijd door te laten gaan, maar zoals Piet Paulusma gezegd zou hebben: \"It Giet Oan!\".

  ASV 3, onder leiding van gelegenheidscoach Koen Smits, begon stroef aan de wedstrijd maar had het betere spel met meer balbezit en kansen, dit werd alleen niet omgezet in een resultaat. 10 minuten voordat de mannen aan de warme thee konden was het toch de voetbalwet die zijn werk deed, ''als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant'' via een uitgespeelde aanval van de Almeerders kon de spits het doelpunt intikken en onze Ankeveense goalie Tim Walrave gemakkelijk passeren.

  Het was rust, de thee werd verdeeld en er heerste een positieve sfeer.
  \"Hier kunnen wij niet van verliezen...\", \"De punten blijven in Ankeveen mannen!\" en \"De 2e helft is van ons...'' waren een aantal leuzen die in de kleedkamer rond gingen.

  Dit leek te helpen, vlak na rust was het raak.
  Een goede actie van Redmer Greveling over de rechterkant en een bekeken schot zorgde voor de 1 - 1.
  Nu was het tijd om door te pakken, een kleine 10 minuten later was het zover.
  Een corner komt hoog waarna er een flipperkast situatie zich voordoet... Redmer weet hem te raken maar de verdediging van Almere krijgt de bal niet weg en komt voor de voeten van Jordi Blokker... Raak, 2 - 1.
  ASV 3 pakt door en weet te scoren via een zeer subtiel en bekeken voorzet van Jori de Jong op Redmer, die wederom op zijn beurt de bal kopt en de keeper kansloos achterlaat.
  5 minuten voor tijd werd het nog spannend door de aansluitingstreffer van Almere, maar de mannen wisten stand te houden op 3 - 2.

  Al met al een leuke pot waarbij de punten in Ankeveen zijn gebleven, een mooie afsluiting van dit voetbaljaar.