• Het plan om deze derby hoog en heel agressief te starten pakte goed uit en leverde in de eerste fase meteen veel balbezit en 2 hele grote kansen op . Bij de 1e van de 2 kansen brak linksbuiten Junior Ansah door, helaas ging zijn afronding via de keeper en de lat over.
  Tijdens kans nr 2 werd onze spits Eliano Wielzen onderweg naar de goal, in de 16 onderuit geschoffeld door de centrale verdediger van Graveland. Maar de scheidsrechter vond (als enigste op het complex) gek genoeg dat het geen overtreding was .

  De laatste 15 min van de 1e helft trok Graveland het overwicht naar zich toe .
  In deze fase creëerde ze een aantal goede mogelijkheden en moesten we verdedigend gezien op volle toeren draaien om het gevaar onschadelijk te maken.

  Na rust begonnen we weer sterk, met een goede drive en drang naar voren lukte het met regelmaat om er doorheen te voetballen.
  Alleen duurde deze sterke fase iets korter dan de eerste helft. Met name omdat we in de 58 min een goal
  moesten incasseren vanuit een corner . Deze goal brak de wedstrijd eigenlijk volledig open. Wij moesten nu meer risico nemen op jacht naar de gelijkmaker. Tegelijkertijd speelde we Graveland daarmee in de kaart.

  Ze maakte goed gebruik van ruimtes die er ontstonden.
  Tussen minuut 60-85 was het onze keeper Quincy Ceder die ons geweldig in de wedstrijd hield met een aantal fantastische reddingen inclusief het stoppen van een penalty. De laatste +/- 10 minuten van de wedstrijd waren vooral voor de vele aanwezige toeschouwers misschien wel het leukste. Hierin ging het letterlijk op en neer en regende het kansen aan beide kanten .

  Dat er uiteindelijk ‘maar’ 1 doelpunt is gevallen, is eigenlijk best gek gezien de hoeveelheid kansen deze wedstrijd telde.

  Over de hele wedstrijd gezien, is Graveland denk ik wel de terechte winnaar. Maar minimaal een punt had er zeker ook in gezeten .