• Iedereen was er van overtuigd dat wij hele goede zaken konden en moesten doen, ik proefde tijdens de wedstrijd bespreking en vooral tijdens de warming up een hele gretige groep.

  Geheel tegen de verhouding in komen wij dan toch in de 12e minuut 0-1 achter op een manier die niet vaak voorkomt.
  Een te nonchalante en te gemakzuchtige verdedigende houding was de oorzaak.

  Dit leek op een wake up call, want binnen 10 minuten draaien we het om naar 1-2
  De laatste 20 min van de eerste helft spelen wij bijna alleen maar op de helft van NVC .
  Gezien het overwicht en de dominantie was het wachten op de 1-3.

  Na rust hetzelfde wedstrijd beeld als de laatste 20 min voor rust, volledig de controle, snelle balveroveringen en genoeg kansen creëren om de wedstrijd op slot te gooien.
  Omdat de 1-3 naar mijn idee net even te lang uit blijft, houden wij NVC simpelweg in de wedstrijd... Misschien mede omdat wij de totale controle hebben, sluipt er toch weer wat concentratie verlies en gemakzucht terug in de ploeg.
  De knullige 2-2 was hier een perfect voorbeeld van.

  Tot overmaat van ramp geeft de scheidsrechter 8 min voor tijd ook nog eens een krankzinnige penalty cadeau aan NVC, 3-2...
  Ik zie het maar als een zeer leerzame wedstrijd waarin wij weer veel momenten kunnen uithalen die extra aandacht nodig hebben.

  Wij hadden het graag anders gezien maar uiteindelijk hebben we met nog 2 wedstrijden te gaan, alles nog ruim in eigen hand. Doordat er een enorm gat in het programma zit, zijn wij de komende 2 zaterdagen vrij. Over 3 weken thuis tegen Diemen moeten wij er staan, de komende week dus maar even wat gas terug om vervolgens 2 weken lang in de hoogste concentratie naar Diemen toe te werken.