• Helaas, het zat niet echt mee...
  's-Graveland was over 90 min gezien de terechte winnaar omdat ze simpelweg de meeste aanspraak maakte op een overwinning...

  Met een flink gehavend team moesten wij beginnen aan deze hele mooie Derby, 3 basis spelers afwezig .
  1e keeper Jared Ramdjan geblesseerd, centrale verdediger Marthen Hothleuf was een weekendje weg, middenvelder Yahmiel Logali is zaterdag ochtend vader geworden en de 4e basisspeler Laurens vd greft was nog niet geheel pijnvrij om in de basis starten.
  Daarbovenop was ons centrale duo, Fabian Degenkamp en Jessey Molly (beide met lichte liesklachten), ook niet helemaal fris.

  Het plan was dus om behoudend en compact ten strijde te gaan, daar waar mogelijk vanuit de counter/omschakeling proberen om 's-Graveland in de problemen te brengen.
  De eerste helft lukte dit vrij aardig, 's-Graveland werd voornamelijk gevaarlijk met wat hoge voorzetten vanaf de zijkant en had 2 hele grote kansen waarbij er op één van deze kansen door onze linksback nog heel knap een bal van de lijn werd gehaald.
  Daar tegenover kwamen wij er 2/3 keer gevaarlijk uit waarbij onze spits bij een iets te scherpe voorzet net een teenlengte te kort komt voor een intikker in de 16.
  Vlak voor rust nog een momentje wel/niet overtreding op een doorgebroken aanvaller van ons, helaas voor onze pech vond de scheidsrechter dit geen overtreding en dus ook geen rode kaart.
  Voor ons was dit zo’n wedstrijd dat wij deze beslissing, in ons voordeel, eigenlijk nodig hadden om een goed resultaat te boeken.

  De 2 de helft begon eigenlijk zoals de 1e was geëindigd, wij speelde compact, behoudend en loerend op de omschakeling, 's-Graveland het balbezit en de drang naar voren. Op het moment dat wij er voor kozen om iets aanvallender te gaan spelen, scoorde 's-Graveland .Achteraf begreep ik dat er tussen 2 spelers niet goed gecommuniceerd werd, waardoor er het één en ander fout ging in de omschakeling en de overname op het middenveld .
  Na deze 1 - 0 probeerde wij met wissels en omzettingen meer druk naar voren te krijgen.
  Hier en daar kwamen wij er nog uit met wat speldenprikjes, maar het was niet genoeg om 's-Graveland in de problemen te brengen.
  1 minuut voor tijd besliste 's-Graveland de wedstrijd vanuit een mooie vrijetrap die in de bovenhoek vloog.
  Gezien de stand op de ranglijst kunnen wij dit verlies hebben en mede daardoor is het minder pijnlijk, maar jammer dat we er vanaf onze kant niet meer een echte wedstrijd van hebben kunnen maken.