• Zondag 12 juni was de eerste editie van het Ankeveens Horecatoernooi een feit! Vanwege verschillende voetbal gerelateerde activiteiten in de regio is het aantal deelnemende teams op 8 blijven steken. Desalniettemin zijn wij van mening dat dit een mooie start is! De stralende zon zorgde hier en daar voor wat verbrande neusjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Café De Bok mocht zichzelf uiteindelijk kronen tot de winnaar. Café Baco won de troostfinale van Café Hansie, met als prijs een schaal bittergarnituur. Café Hansie heeft gestreden als een leeuw maar kon niet voorkomen dat zij op de 8e plek belandden. Voor de tomeloze strijd besloot de organisatie om hen uiteindelijk alsnog met een biertje te belonen.

    Om 17.00 werd door vrijwel alle deelnemers aanstalten gemaakt richting ’t Wapen van Ankeveen. Mooi om te zien dat de meesten nog dorst hadden! Onder leiding van presentator Peter Spoor werd de biertapwedstrijd fantastisch begeleid. Maar liefst 15 koppels (het maximum aantal!) probeerden het perfecte biertje te tappen, in een snelle tijd het parcours af te leggen én het biertje volgens de normen te presenteren aan de oud-dorpskastelein Cock de Jong. De meeste biertjes bereikten de jurytafel, maar uiteindelijk konden Peter en Cock maar één terechte winnaar aanwijzen en dat waren natuurlijk Shelly en Lex van Café De Blauwe Wolk (waar het personeel meer drinkt dan het volk)!

    Wij willen alle deelnemers en alle vrijwilligers gigantisch bedanken! Jullie hebben het toernooi tot een succes gemaakt en wij hopen dat jullie er volgend jaar allemaal weer bij zijn!

    Tot volgend jaar!

    De organisatie